ENS HI SUMEM! SETMANA BIO PER L’ALIMENTACIÓ ECOLÒGICA A L’ESCOLA 2023 

La Setmana Bio a l’escola és l’apartat de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica dedicat a la comunitat educativa. El seu objectiu és donar a conèixer la producció agroalimentària i l’alimentació ecològiques en l’entorn educatiu, tant a l’alumnat com a les famílies, mitjançant un programa d’activitats específiques.

COM PARTICIPAR EN LA SETMANA BIO A L’ESCOLA?

Les inscripcions a la Setmana Bio estaran obertes fins el 13 d’octubre, però si voleu rebre el material de suport, heu d’inscriure la vostra activitat abans del 15 de setembre.

QUINES ACTIVITATS ES PODEN FER DURANT LA SETMANA BIO A L’ESCOLA?

Podeu organitzar qualsevol activitat que estigui relacionada amb la producció i l’alimentació ecològiques. A continuació us proposem algunes idees, i al final de la pàgina trobareu l’enllaç per inscriure la vostra activitat a la Setmana Bio. 

I si necessiteu un cop de mà per organitzar-les, escriviu a l’Assessoria EV i us ajudarem!

  • Us proposem que us sumeu a l’activitat Engeguem l’hort escolar d’hivern, que consisteix en preparar i plantar l’hort escolar durant la Setmana Bio (14-22 octubre). Els centres que inscriviu aquesta aquesta activitat al web de la Setmana Bio, podreu engegar el vostre hort d’hivern escolar amb  planter i llavors ecològiques certificades que se us proporcionaran de forma gratuïta en una jornada-taller per a docents que es farà a Lleida el dimarts 17 octubre. Amb la inscripció d’aquesta activitat s’entendrà que algun o varis docents del vostre centre assistireu als tallers de la jornada del 17 d’octubre i recollirà el planter i les llavors. 

Per tal que es pugui organitzar els tallers i fer previsió del planter i llavors que s’entregaran el 17 d’octubre cal que feu preinscripció d’aquesta activitat abans del 30 de juny.

 Cliqueu la imatge per descarregar i personalitzar el cartell de l’activitat “Engeguem l’hort d’hivern”.

  • Visiteu  un pagès o ramadera ecològica perquè us ensenyi la seva explotació
  • Visiteu un obrador o una cooperativa d’elaboració d’aliments ecològics: sucs, conserves de fruita o verdures, melmelades, un molí d’oli…
  • Elaboreu un mapa on surtin els productors ecològics de la vostra zona i compartiu-lo amb la comunitat educativa. També ho podeu compartir amb els botiguers del barri!
  • Organitzeu una xerrada sobre l’alimentació ecològica i convideu a les famílies de l’escola
  • Feu un taller de cuina, de melmelades, d’encurtits o de conserves amb ingredients ecològics
  • Organitzeu un tast de fruites, verdures, germinats, oli, melmelades o altres productes

QUÈ CAL FER PER INSCRIURE LA VOSTRA ACTIVITAT A LA SETMANA BIO?

Les inscripicions a la Setmana Bio estaran obertes fins el 13 d’octubre, però si voleu rebre el material de suport, heu d’inscriure la vostra activitat abans del 15 de setembre. 

Si teniu qualsevol dubte o problema durant la inscripció, o si voleu inscriure a l’activitat “Engeguem l’hort d’hivern”  però la vostra escola és lluny de Lleida, podeu contactar amb els dinamitzadors de la Setmana Bio de Lleida: Aniol Vilalta (aniol.vilalta@gencat.cat, 973 23 64 12) i Isabel Babià (isabel.babia@gencat.cat, 973 53 04 23)