El passat 27 d’octubre, 52 alumnes de l’Institut-escola d’Oliana i de l’Institut Joan Brudieu i l’escola Pau Claris de La Seu d’Urgell es van reunir per dur a terme una activitat d’investigació a camp i resoldre el misteriós cas de l’almesquera apareguda morta a la zona de la Palanca del riu Segre a la Seu d’Urgell.

L’almesquera (Galemys pyrenaicus), és una espècies endèmica dels rius pirinencs i que es troba en perill d’extinció. Durant aquesta jornada, van conèixer les seves característiques i requeriments ecològics.

El treball de camp va consistir en una investigació científica per caracteritzar la qualitat de l’ecosistema de ribera, en la que es van estudiar aquests quatre quatre àmbits: activitats humanes, qualitat de l’aigua i bioindicadors, ecosistema fluvial, fauna i relacions en l’ecosistema.

Cada grup d’investigadores va elaborar una hipòtesi inicial, i després de prendre dades, observar i trobar indicis i rastres, tots els grups van compartir les seves conclusions i es van determinar quins elements i factors de l’hàbitat  fluvial són determinants perquè l’almesquera hi pugui viure.  

Si voleu saber tots els detall de la jornada, aquí teniu un resum: TROBADA DE COMITÈS AMBIENTALS D’EV DE L’ALT URGELL – ACCIÓ ALMESQUERA