A l’escola Gaspar de Portolà de Balaguer, una alumna de primer es va preguntar: “com és que hi ha les llums obertes de les escales, si és de dia i ja si veu?”

A partir d’aquest comentari, i aprofitant que s’apropava el dia mundial de l’energia (14 de febrer), les mestres van decidir treballar l’estalvi d’energia utilitzant la proposta pedagògica de la Petita Setmana de l’Energia del Suport educatiu per a la Sostenibilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Es va treballar en diferents sessions en les quals es va explicar els mals hàbits energètics  que tenim a la nostra vida quotidiana, es van identificar les situacions o accions de malbaratament energètic i es van donar a conèixer comportaments que afavoreixen l’estalvi.

La classes es va dividir en sis grups i cada grup tenia una fitxa on treballaven conjuntament identificant aquests errors.

El dibuix estava projectat a la pissarra i quan van acabar-lo de pintar conjuntament, sortia un responsable a marcar l’hàbit incorrecte i al mateix moment explicava als seus companys/es el perquè l’havia marcat.

En aquesta activitat a part de ser conscients  de les situacions en les quals estem malgastant energia, també vam treballar la cohesió grupal, el treball en equip i l’acceptació dels errors.

L’activitat va ser tot un èxit i les nenes i nens de cicle inicial els hi va agradar molt,  ja estan impacients per realitzar una altra activitat!

Cliqueu aquí si voleu veure més fotos sobre el treball que han fet els alumnes de cicle inicial.