El dilluns 15 de novembre, part de l’alumnat de 1r d’ESO de l’Ins Ciutat de Balaguer va participar, durant mig matí, en l’acció del plogging, com una activitat emmarcada dins de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. El plogging consisteix a fer esport, en el nostre cas caminar, mentre es recull brossa. L’activitat es va organitzar dins de l’optativa Naturmàticament.

Els participants es varen distribuir en tres zones perifèriques de Balaguer que varen ser definides per l’alumnat  a partir d’un estudi previ.  En l’estudi es van detectar els espais en què una neteja era més urgent, i a partir d’aquí va començar l’activitat, i per parelles van anar recollint la brossa que es trobava pels diferents llocs.

 En cada zona es van recollir unes 30 bosses de brossa de 30 litres de capacitat cadascuna, només en 2 hores. El que es va recollir depenia de la zona: envasos, vidres, mascaretes, deixalles voluminoses… Es va veure com encara falta molt per conscienciar i sensibilitzar algun sector de la població en el fet que la brossa va al contenidor NO al terra. 

Amb aquesta acció el que es va pretendre va ser  arribar a complir dos objectius, per una banda sensibilitzar l’alumnat que l’acció individual és important, que no hem de llançar res al terra per petita o gran que sigui i, per l’altra, que hem de cuidar la nostra ciutat com a espai on vivim.