Un grup d’alumnes de 1r i 2n ESO de l’Institut Almatà de Balaguer ha presentat un projecte al premi Joves pel Demà per crear un bosc comestible en aquest pati del centre.

Què és un bosc comestible? és un mix entre hort i bosc, de forma que diferents tipus de plantes perennes donin fruit i aliment de forma permanent al llarg de l’any. L’estructura imita la d’un bosc, amb diferents estrats: herbaci, arbustiu i arbori i, a diferència d’un hort, requereix un baix manteniment. Un cop realitzat,  només s’hi haurà d’anar a recol·lectar els aliments.

Perquè sigui el més sostenible possible ha d’estar format per espècies i varietats locals i adaptades al clima de ponent. Es seleccionaran plantes de diferents ports com magraners, figueres, nesprers, oliveres, carxoferes, parres, kiwis, romaní, timó, salvia, aloe vera i d’altres i s’alternaran de tal forma que hi hagi aliments durant tot l’any.

En aquest vídeo, les alumnes expliquen amb més detalls com serà aquest bosc comestible, i també els motius pels quals han tingut aquesta idea, no us el perdeu! 

Aquest projecte s’engloba dins dels objectius de l’educació per a la sostenibilitat del centre i dins del programa Escola Verda. El consum responsable, de proximitat, adaptació al canvi climàtic, millora de la biodiversitat i adaptació al post peak oil, son alguns dels eixos que  permeten treballar dins l’àmbit educatiu i de forma transversal en diferents assignatures.