Iniciem un curs incert, però seguim amb les idees clares i enfocades al Desenvolupament Sostenible. En moments de crisi global s’evidencia com totes estem connectades com a espècie i es fa palesa la importància de tenir cura del nostre medi, així com la necessitat d’establir mecanismes de governança global que ens permetin unir-nos per pal·liar els efectes de l’emergència climàtica.

És per això que aquest curs volem començar per oferir-vos alguns recursos per a conèixer i treballar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), una agenda global creada per les Nacions Unides i que conté 17 objectius per a transformar el món fins el 2030.

Els ODS són la continuació dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM), que van ser vigents fins el 2015. A diferència d’aquests, els ODS van ser elaborats mitjançant un procés participatiu que va involucrar 193 estats i a la societat civil. S’adrecen a tots els països del món com a recomanacions per als seus governs, les seves associacions i tota la societat civil. Es tracta d’objectius d’ampli abast que aborden de manera interconnectada l’economia, la justícia social i la protecció del medi ambient.

Tot seguit trobareu materials interessants creats per a treballar els ODS a l’escola:

 

  • Objectiu 2030: el Club Súper 3 ha produït durant el confinament 17 mini-programes sobre els ODS de 10 minuts cadascun. Dos mestres ens expliquen els 17 objectius i ens fan propostes didàctiques per a treballar a l’escola. A cada capítol trobareu una entrevista a alguna persona o organització que treballi amb aquest objectiu, una explicació senzilla de l’objectiu, propostes d’acció per a l’alumnat i les seves famílies i una proposta d’activitat o repte per a fer l’escola o a casa.
  • 17 aves para 17 ODS: és una publicació elaborada per la Societat Espanyola d’Ornitologia en la que relacionen cadascun dels ODS amb una espècie d’ocell en funció de les seves característiques i la seva forma de vida. D’aquesta manera ens podem apropar als ODS d’una manera diferent i alhora conèixer les fortaleses que mostren i els perills que afronten 17 aus del nostre planeta.

 També us oferim alguns materials d’aprofundiment per al professorat:

Molt bon inici de curs!