OBJECTIUS DE LA TROBADA
- Tenir una visió general de l’alimentació saludable i sostenible.
- Aterrar aquesta visió a les llars d’infants tant en dietètica com en possibles activitats educatives.
- Compartir experiències entre diferents llars d’infants i les diferents maneres de fer.
- Reflexionar sobre els compromisos que podem assumir en relació a la temàtica d’alimentació a les llars d’infants.
DESENVOLUPAMENT DE LA JORNADA
A la Trobada van participar 57 mestres d’un total de 21 centres, i es va inciar amb la benvinguda per part de na Cristina Palés, cap del servei d’Educació Ambiental de la Generalitat de Catalunya i na Carme Turu, mestra LLIM Rojas Feliu—Santa Coloma de Cervelló.
VISITA A L’EXPOSICIÓ: per tal de tenir una visió general sobre alimentació saludable i sostenible es va fer visita guiada a l’exposició MENJA ACTUA IMPACTA, que abarca aquestes temàtiques: Malbaratament alimentari, Productes de proximitat i temporada, Productes processats i ultraprocessats, Consum de carn, Plastificats.
PONÈNCIA “Projecte Alimentari d’Alimentació Sostenible i Activitats Educatives a la Petita Infància”
La Meritxell Cañadas i La Laia Escolà, del departament de petit infància i de compres de Fundesplai, ens van parlar de com aterrar l’alimentació saludable i sostenible a la petita infància, tant des del punt de vista de dietètica com de les activitats educatives. AQUÍ podeu veure les dues ponències.
INTERCANVI D’EXPERIÈNCIES. Després de l’esmorzar compartit ens vam dividir en tres aules per a fer l’intercanvi d’experiències i d’aquesta manera poder agafar idees dels altres centres. AQUÍ podeu trobar totes les experiències.
COMPROMISOS: Per acabar la jornada, ens vam reunir totes a l’auditori i per llars d’infants van fer uns COMPROMISOS que hauran de fer en els propers mesos i ens faran retorn.
AQUÍ podeu trobar els compromisos.
I si voleu veure el resum de la jornada, aquí teniu el video: