OBJECTIUS DE LA TROBADA

  • Tenir una visió general de l’alimentació saludable i sostenible.
  • Aterrar aquesta visió a les llars d’infants tant en dietètica com en possibles activitats educatives.
  • Compartir experiències entre diferents llars d’infants i les diferents maneres de fer.
  • Reflexionar sobre els compromisos que podem assumir en relació a la temàtica d’alimentació a les llars d’infants.

DESENVOLUPAMENT DE LA JORNADA

A la Trobada van participar 57 mestres d’un total de  21 centres, i es va inciar amb la benvinguda per part de na Cristina Palés, cap del servei d’Educació Ambiental de la Generalitat de Catalunya i na Carme Turu, mestra LLIM Rojas Feliu—Santa Coloma de Cervelló.

VISITA A L’EXPOSICIÓ: per tal de tenir una visió general sobre alimentació saludable i sostenible es va fer visita guiada a l’exposició MENJA ACTUA IMPACTA, que abarca  aquestes temàtiques: Malbaratament alimentari, Productes de proximitat i temporada, Productes processats i ultraprocessats, Consum de carn, Plastificats.

PONÈNCIA “Projecte Alimentari d’Alimentació Sostenible i Activitats Educatives a la Petita Infància”

La Meritxell Cañadas i La Laia Escolà, del departament de petit infància i de compres de Fundesplai, ens van parlar de com aterrar l’alimentació saludable i sostenible a la petita infància, tant des del punt de vista de dietètica com de les activitats educatives. AQUÍ podeu veure les dues ponències.

.

INTERCANVI D’EXPERIÈNCIES. Després de l’esmorzar compartit ens vam dividir en tres aules per a fer l’intercanvi d’experiències i d’aquesta manera poder agafar idees dels altres centres. AQUÍ podeu trobar totes les experiències.

COMPROMISOS: Per acabar la jornada, ens vam reunir totes a l’auditori i per llars d’infants van fer uns COMPROMISOS que hauran de fer en els propers mesos i ens faran retorn.

AQUÍ podeu trobar els compromisos.

I si voleu veure el resum de la jornada, aquí teniu el video: