L’objectiu d’aquesta Trobada Virtual de Comitès Ambientals era facilitar l’intercanvi d’experiències entre les ecodelegades i els delegats verds dels centres participants per tal generar propostes de millora del funcionament dels respectius Comitès Ambientals.
En total, hi van participar 88 alumnes procedents de 10 centres EV de secundària: Fundació Col·legi Mare de Déu de Montserrat, FEDAC Guissona, Institut Guissona, Institut Antoni Torroja, Institut Joan Solà, Institut Seròs, Institut d’Aran, Escola Pia Balaguer, Vedruna Balaguer i Institut Almatà.
La trobada es va iniciar amb una dinàmica per connectar amb les emocions mitjançant la respiració. Entenem que hi ha d’haver un lligam entre l’educació ambiental i l’educació emocional que ens faciliti tenir una visió empàtica respecte les persones i el planeta, i a entendre que som un tot i el nostre benestar personal també és el benestar del planeta. (L’Univers de les emocions: Rafael Bisquerra i Eduard Punset)
Durant una estona, les ecodelegades dels diferents centres van fer intercanvi amb les seves homòlogues dels altres centres en sales virtuals per explicar i conèixer com estan organitzats els seus comitès ambientals, quines funcions i tasques tenen els delegats verds, i com interactuen amb el professorat i els companys de classe, etc. i també per compartir emocions i motivacions…
Després de l’intercanvi amb els altres centres, cada comitè ambiental es va reunir a part per posar en comú tota la informació que s’havia compartit, i consensuar canvis en l’organització i accions per millorar el funcionament del propi comitè.
La Trobada de Comitès Ambientals ha estat breu però intensa i profitosa! Després de compartir en plenari els reptes i les proposters de millora de cada Comitè, ens acomiadem reconnectant de nou amb els emocions.
Si voleu saber més sobre aquesta Trobada, cliqueu aquí.