La Setmana de la Natura és una iniciativa de la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN) que té com objectiu promoure la implicació ciutadana en la conservació de la natura. Enguany serà del 24 de maig al 5 de juny, del Dia Europeu dels Parcs al Dia mundial del Medi Ambient.

 El medi ambient és la nostra llar i la font de recursos que sustenten la nostra economia, i compartim aquesta llar amb la resta d’éssers vius. Ens cal una natura sana  i amb biodiversitat per poder gaudir d’una vida saludable. Malauradament, estem en un moment en què la pèrdua de biodiversitat i la degradació del patrimoni naturalt estan arribant a uns nivells crítics, tant a nivell mundial com a Catalunya i l’equilibri del planeta està en joc.

Per això us animem a que us impliqueu en la conservació de la Natura i la protecció de la Biodiversitat, ja que com diu el lema de la Setmana de la Natura 2022, tenim #Només un Planeta.

Com participar en la Setmana de la Natura 2022:

1 Podeu organitzar una activitat i publicar-la a la web de la Setmana de la Natura (teniu temps fins el 10 de maig).

En aquest Dossier per les escoles trobareu un munt d’exemples i explicacions que us inspiraran per organitzar la vostra acció i en aquest enllaç, el formulari per afegirla a la Setmana de la Natura 2022, i  algunes orientacions que heu de tenir en compte per organitzar-la.  L’organització revisarà la informació penjada i si tot és correcte, en dos o tres dies laborables publicarà la vostra acció al mapa d’activitats, i us enviaran els braçalets #setmananatura  perquè els repartiu entre els participants el dia de l’activitat. Recordeu d’escriure a  info@setmananatura.cat quan els hagueu rebut!

2  Una altra forma de participar és escollir una o diverses activitats i assistir-hi durant la setmana, posant-vos en contacte amb l’entitat organitzadora.

Trobareu totes les activitats en aquest mapa.

3 També podeu donar a conèixer la campanya a les persones i col·lectius del vostre entorn: des del boca-orella, utilitzant el hashtag #setmananatura a xarxes socials o promovent l’organització d’activitats al vostre municipi!

Aquí trobareu material gràfic per fer difusió de la Setmana de la natura i plantilles per fer difusió de la vostra activitat