La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d’un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L’objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. 

Una Setmana Europea per:

  • Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.
  • Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d’Europa.
  • Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.
  • Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

Aquesta 13ª edició tindrà lloc del 20 al 28 de novembre de 2021 i el dia temàtic posa el focus en el binomi comunitat circular, comunitat sostenible, treballem plegats per un planeta residus zero! Us podeu connectar al seminari en línia de preparació de la setmana de prevenció del 23 de setembre de 09:30h a 11:30h per tenir-ne més informació:

PROGRAMA           INSCRIPCIONS

A més, enguany a Catalunya la setmana s’adapta a la situació sanitària, i les administracions supramunicipals, l’Agència de Residus de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona, amb la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, s’han agrupat per crear un portal interactiu amb un conjunt dels recursos virtuals compartits. En total, n’hi ha més de 40 entre infografies, jocs educatius, vídeos, reptes, seminaris en línia, i l’estrena d’una websèrie de 9 capítols que s’emetrà cada dia de la setmana a les 10:30 i a les 18h. 

I com cada any, les accions més destacades de cada edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus reben el reconeixement públic del Premi Europeu de Prevenció de Residus. El premi té sis categories, una per responsable d’accions (Administració pública, Associació, Empresa, Entitat educativa, Ciutadans i Altres) per reconèixer l’esforç i per donar a conèixer les accions més innovadores. 

El curs passat, una escola catalana va guanyar el Premi, en la categoria Entitat educativa! Si us hi voleu presentar, aquí trobareu tota la informació sobre el Premi