10971912663?profile=RESIZE_584xJa estan obertes les inscripcions a la X Campanya del Let’s Clean Up Europe! que se celebrarà els dies 5, 6 i 7 de maig de 2023 a tota Europa.

La Let’s Clean Europe és una acció comuna a tota Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

10971913493?profile=RESIZE_710xEls principals objectius de l’acció són:

 • Mobilitzar aquells actors locals (escoles, associacions, serveis tècnics de les administracions locals, per exemple) disposats a comprometre’s en accions destinades a reduir els residus. Informar-los de les diferents temàtiques de prevenció i convidar-los a participar en una activitat social i lúdica.
 • Sensibilitzar un ampli sector del públic amb la publicació de la celebració del ECUD als mitjans de comunicació.

ENLLAÇ INSCRIPCIÓ LET’S CLEAN UP EUROPE! 2023 (fins al  21 de març).

PER ORGANITZAR LA VOSTRA ACCIÓ DE NETEJA US RECOMANEM QUE:

Abans de la recollida:

 • Localitzeu aquells llocs que s’han de netejar: Verifiqueu que no s’hagin ja previst altres accions de neteja en aquesta zona. Fixeu una data i una hora de trobada per a l’operació i informeu a tota l’escola. Mobilitzeu a tantes persones com sigui possible.
 • Comproveu amb una inspecció la idoneïtat de la zona en relació a la tipologia de participants (diferents edats) i nombre de participants. Feu alguna fotografia de la zona.
 • Us poseu en contacte amb l’Administració local responsable d’aquest espai, per veure l’idoneïtat de la neteja (raó d’espècies animals i vegetals, altres accions de neteja…)
 • És molt important comptar amb el suport de l’empresa de recollida de residus local. Cal saber on portar els residus recollits (prioritàriament separats per permetre el seu reciclatge) i per estar segur de comptar amb el seu suport per al transport de residus.
 • Utilitzeu les xarxes socials? Si teniu Twitter i instagram podeu fer servir l’etiqueta @LetscleanupEU i el hastag #letscleanupeurope.
 • Registrau la vostra acció a través de l’aplicació de Let’s Clean Up Europe, d’aquesta manera podreu obtenir el logotip oficial i el podreu utilitzar pel vostre material de comunicació.
 • Penseu sobre la roba i el material que es necessitarà: informeu als participants de l’ús de roba i calçat adequat, que és important per evitar relliscades.

Durant i després de la recollida:

 • Podeu parlar sobre la reutilització i la prevenció de residus en general (més informació a la web del Let’s Clean Up Europe! ).
 • Podeu estimar les dades dels residus recollits. Anoteu el volum recollit, el pes, el nombre de participants, el tipus de residus recollits, compteu el nombre de bosses de plàstic i el seu volum per tal de fer una estimació.

Aquí teniu més recursos que us poden ser útils:

SEMINARI PER CREAR SITUACIONS D’APRENENTATGE

10971916276?profile=RESIZE_710xSi voleu més informació, recursos i experiències per dissenyar situacions d’aprenentatge relacionades amb els residus, us ho explicaran amb més detall al següent webinar:

Crear situacions d’aprenentatge Let’s Clean Up  Europe! – Seminari en línia de preparació del Let’s Clean Up Europe! adreçat a tots els centres educatius de Catalunya el dia 2 de març de 2023 a les 17:30h. Els objectius són presentar experiències que transcendeixen les accions locals i puntuals, mobilitzar la cooperació entre agents per crear aliances i projectes en xarxa i sobretot mostrar que cal tenir dades i resultats per implementar accions correctives.

ENLLAÇ D’INSCRIPCIÓ AL WEBINAR PER CREAR SITUACIONS D’APRENENTATGE del dia 2 de març

 

I si voleu més informació sobre aquesta edició podeu consultar:

La Web de l’Agència de Residus de Catalunya

El Vídeo promocional LCUE 2023

La Web del Let’s Clean Up Europe!

10972316484?profile=RESIZE_710x10972317269?profile=RESIZE_584x