Com cada any, us proposem participar en l’acció en xarxa pel Dia del Medi Ambient (5 de juny) que organitza ESenRED, Escuelas hacia la Sostenibilidad  en Red, la xarxa de xarxes que aplega totes les Escoles Sostenibles de l’estat. 

ESenRED proposa als centres escolars un compromís amb el medi ambient, que en aquesta edició té a veure amb la fabricació i el consum dels telèfons mòbils, sota el lema:

“La cara oculta de tu móvil”

Es tracta d’una proposta oberta, de manera que cada centre la pot adaptar en funció de l’etapa educativa de l’alumnat participant. L’objectiu és ajudar a l’alumnat a realitzar una investigació sobre aquests aspectes:

Podeu treballar el cost mediambiental, social i laboral que té la producció de mòbils i les possibles alternatives per minimitzar el seu l’impacte sobre el planeta i les persones, i reflexionar sobre l’excessiu consumisme del nostre model de vida i els efectes que produeix als habitants dels països on s’extreuen aquests minerals.

Aquesta recerca hauria de concloure amb una acció per tractar la problemàtica com:

  • Dissenyar una campanya de sensibilització en el centre i/o la vostra localitat (cartells. videos, notícies a la TV i ràdio escolar o local, podcast, xarxes socials…) responent a les següents qüestions: Què fem quan se’ns fa malbé el mòbil? Hi ha alternatives? Davant la problemàtica, què podem fer?, què pots fer tu?
  • Organitzar una recollida de mòbils amb alguna ONG o Fundació, com la Fundació MONA o l’Institut Jane Goodall.

Per fer-ho, podeu accedir als materials de suport que ha preparat ESenRED. Hi trobareu informació sobre la temàtica, sobre entitats que hi treballen i enllaços a materials educatius.

El resultat de les accions es recollirà en forma de fotografia o infografia i ESenRED publicarà els resultats de tota la xarxa al seu blog i a les seves xarxes socials. Si voleu participar, heu de considerar els següents terminis i enviar-nos la vostra fotografia o infografia a escolesverdeslleida@fundesplai.org: