Com cada any, la Red de Escuelas Sostenibles estatal, ESenRED (Escuelas hacia la Sostenibilidad  en Red), proposa una acció conjunta per a celebrar el dia Mundial del Medi Ambient (el 5 de juny de 2021) a les xarxes d’escoles sostenibles de tot l’estat, com la XESC (Xarxa d’Escoles Sostenibles de Catalunya).

El lema per celebrar el dia del Medi Ambient enguany és “La restauració dels ecosistemes i la urgència per fer les paus amb la natura”La proposta  s’ha inspirat en les  conclusions de la V Assemblea de les Nacions Unides per al medi ambient que es va celebrar el 22-23 de febrer passat a Nairobi.

En8851636699?profile=RESIZE_710x aquesta assemblea es va posar en evidència, entre d’altres temes, la necessitat d’actuar per canviar la nostra relació amb la natura. La pandèmia ha posat de manifest i ha agreujat els desafiaments de salut, socioeconòmics i ambientals.

L’assoliment dels objectius de l’Agenda 2030 és ara més urgent que mai per aconseguir aturar la crisi socioambiental i la crisi econòmica. Per això, l’acció conjunta proposada a tots els centres educatius de la XESC i de la resta de xarxes estatals que formem ESenRED pretén interpel·lar a l’alumnat a actuar en la seva comunitat i al seu entorn i dur a terme bones pràctiques en el marc dels ODS.

8851631099?profile=RESIZE_710xEn què consisteix l’acció conjunta? La proposta és:

  • Descarregar la diapositiva model que trobareu en aquest enllaç  i emplenar-la amb una acció que hagueu fet o us comprometeu a fer lligada als ODS i en la qual cerqueu  aliances per dur-la a terme. Us compartim els ODS en català en aquest drive.
  • Enviar-la a escolesverdeslleida@fundesplai.org  abans del 27 de maig.

Amb totes les diapositives que rebem dels centres que participin en aquesta acció conjunta elaborarem un vídeo conjunt com a XESC, que també compartirem amb la resta de centres d’ESenRED, i que difondrem per xarxes socials el dia 5 de juny.

Us animem a participar-hi, esperem les vostres accions!