Les òlibes tornen a ser les protagonistes de les golfes de l’Institut Antoni Torroja de Cervera, que, després d’uns cursos d’aturada, ha pogut recuperar aquest projecte que es va iniciar al 2005.
El Centre de Recuperació de Fauna de Vallcalent de Lleida, que pertany al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, els ha cedit tres cries d’òlibes per tal que, mitjançant la tècnica de hacking, aquestes es puguin reintroduir al nostre entorn natural.
L’objectiu principal d’aquest projecte és ajudar a recuperar les poblacions d’òliba, que estan en regressió i que són molt necessàries per controlar les plagues de petits rosegadors que sovint malmeten les collites. A més a més, afavoreix el manteniment de la biodiversitat i repercuteix en l’equilibri de les xarxes tròfiques tan necessàries per la preservació de la biosfera.
L’institut disposa d’unes golfes idònies perquè hi puguin conviure en una caixa niu i un grup de voluntaris i voluntàries de diferents cursos hem anat cada dia a alimentar-les fins que aquestes són prou grans per sobreviure soles