Fundesplai, conjuntament amb el Centre d’Investigació CREAF, i amb la col·laboració de la Fundació ECODES, ha elaborat una guia per a promoure la Ciència Ciutadana com a espai i eina participativa, educativa i amb capacitat de transformació. 

Els projectes de Ciència Ciutadana conviden a mobilitzar els coneixements, les habilitats i les competències per a participar d’investigacions sobre problemes reals de l’entorn de les persones participants. Metodologia que es vincula amb l’acció d’Escola Verda i la mirada educativa de l’Aprenentatge Servei i el Servei Comunitari Ambiental.

La guia Ciència ciutadana, natura urbana i educació ambiental recull 15 projectes de Ciència Ciutadana locals i internacionals centrats en l’àmbit de la biodiversitat propera a les ciutats i pobles i analitza les característiques i el potencial educatiu i transformador d’aquestes experiències en les persones i en les comunitats participants, identificant-ne els aspectes més rellevants.

Aquesta guia vol servir d’inspiració i ajudar a les persones, centres educatius, entitats o administracions interessades en donar suport a projectes de ciència ciutadana ja existents o crear-ne de nous per fomentar la implicació de la societat en la ciència i en la conservació de la biodiversitat.

Podeu descarregar-la aquí