ENS HI SUMEM!

XVI setmana europea de la prevenció de residus: MALBARATAR ALIMENTS ÉS DE MAL GUST!

L’edició 2024 de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus de 2024 ens proposa prendre consciència sobre l’impacte ambiental, econòmic i social del malbaratament d’aliments, per tal de repensar la nostra relació amb l’alimentació i canviar la manera com produïm, consumim i distribuïm aliments a Europa.  

COM PARTICIPAR EN LA SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS 2024?

Trobareu tota la informació al web de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Agència de Residus de Catalunya (gencat.cat) a, i a continuació us expliquem comparticipar-hi i les dates més importants:

1 Assisteix al seminari en línia de preparació de la Setmana per a centres educatius, descobreix els materials i recursos educatius i inspira’t amb les accions que es presentaran. El seminari és gratuït, però cal inscriure’s.

Data seminari informatiu: 3 octubre, de les 17.30-19h, en línia: Enllaç Inscripció 

2 Defineix i organitza la teva activitat. 

3 Inscriu la teva activitat: les inscripcions estan obertes fins el 4 de novembre. Accés a la inscripció

4 Descarrega el material divulgatiu i fes difusió de la Setmana i de la teva activitat entre la teva comunitat!

Enllaç a les eines de comunicació i als materials de difusió

#EscolesVerdes   #escolaverda     #ewwr2024      #malbaratamentalimentari   #foodwaste      #malbarataralimentsesdemalgust

I recordeu, que totes les accions inscrites i que es duguin a terme durant la Setmana de la Prevenció de Residus poden optar al Premi Europeu de la Prevenció de Residus! (més informació sobre el Premi)

ON TROBAR LA INSPIRACIÓ:

Al catàleg d’accions trobareu moltes idees d’accions que podeu fer al vostre centre per reduir la generació de residus. Les fitxes descriptives de les accions estan agrupades per temàtiques: berenar sense residus, cuina  sostenible, concurs de cuina d’aprofitament, , malbaratament alimentari per a empresa de càtering i moltes més!

En les properes setmanes publicarem més idees i propostes d’acció. Estigueu atentes!

#EscolesVerdes   #escolaverda     #ewwr2024      #malbaratamentalimentari   #foodwaste      #malbarataralimentsesdemalgust