COM PODEM REAPROFITAR LES BATES DE L’ESCOLA?

 “A l’escola tenim moltes bates velles o trencades que ja no es poden utilitzar i ens agradaria aprofitar aquestes teles per decorar els passadissos o fer alguna altra cosa. Què podem fer?

  1. La primera opció sempre és REDUIR: es podrien socialitzar les bates de l’aula de plàstica?
  2. La segona opció és REUTILITZAR: a finals de curs es podria organitzar un mercat d’intercanvi entre les famílies en el que les bates dels grans passin als petits a canvi de… un berenar? un preu simbòlic? una moneda imaginària?
  3. I si no es pot, sempre ens queda la opció de RECICLAR, aprofitar el teixit i donar-li una nova vida.

A l’entrada sobre la Setmana de la Prevenció de Residus trobareu informació i recursos per treballar la temàtica dels tèxtils i a continuació us deixem algunes idees per aprofitar la tela de les bates o altres tèxtils que tingueu al centre i que ja no us fan servei:

  • BOSSES:  podeu fer bosses de diferents mides i repartir-les entre els infants perquè portin l’esmorzar a l’escola, guardin el tovalló o per posar-hi la roba bruta quan van de colònies. També podeu fer bossetes petites i per fer saquets d’olor amb les plantes aromàtiques del vostre hort o pati. Heu de tenir en compte que si la roba no és gaire gruixuda o resistent, haureu de fer-les amb 2-3 capes de roba.
  • TOVALLONS O MOCADORS: només heu de retallar peces rectangulars o quadrades i cosir les vores!
  • CORTINETES O ESTORS: us aniria bé tapar una mica alguna finestra  de l’aula perquè no entrés tant de sol? podeu fer unes cortines senzilles retallants peces rectangulars o quadrades, cosint les vores i posant-les al marc interior amb una barreta de les que van a pressió o un “gusanillo de visillo” (és una mena de cable recobert de plàstic amb una anella a cada extrem)
  • RACONS DE JOC O AMAGATALLS AMB CORTINES DE TIRES: talleu tires de tela i cosiu-les fins que tinguin la llargada que necessiteu. Podeu anusar-les a una barra o una branca per fer una cortina o a un hula hoop per crear un racó on amagar-se i jugar…
  • GARLANDES DECORATIVES: talleu tires de tela i cosiu-les o anuseu-les a un cordill o retalleu banderoles i grapeu-les al cordill. 
  • FEU UNA PANCARTA:  uniu diversos cartrons i enganxeu-hi retalls de roba de i pinteu a sobre el vostre missatge. També podeu dibuixar, ben grosses, les lletres que necessiteu per escriure el vostre lema i forrar-les amb la roba.

 

#ewwr2022      #catalunyacircular      #modacircular       #escolaverda