El proper dimecres 15 de juny tindrà lloc la jornada ‘Apropem la ciència ciutadana i la fenologia als centres educatius’, una jornada organitzada pel projecte de ciència ciutadana RitmeNatura, que estudia els efectes del canvi climàtic sobre la natura a través de l’observació fenològica (com l’arribada de les orenetes o la sortida de les fulles dels arbres).

La jornada està enfocada a com es pot participar en ciència ciutadana des dels centres educatius, particularment a través de l’observació fenològica, tot observant els ritmes de la natura que ens envolta.

La fenologia és l’observació dels canvis estacionals en les plantes i els animals, tals com la floració, l’aparició d’insectes i la migració de les aus. Els canvis en els ritmes de la natura donen molta informació als científics i científiques sobre els efectes que el canvi climàtic produeix sobre els ecosistemes naturals, però calen sèries temporals llargues, homogènies, validades i ben repartides geogràficament per tot el territori. A través de Ritme Natura, la ciutadania pot participar col·laborant amb observacions per tal d’ajudar l’equip científic a estudiar els impactes del canvi climàtic sobre les plantes, els animals i els éssers vius en general.

Us podeu inscriure aquí.

10547283863?profile=RESIZE_710x

10547340700?profile=RESIZE_710x