ENS HI SUMEM!

ENGUEGUEM L’HORT D’HIVERN I ALTRES ACTIVITATS DE LA SETMANA BIO A L’ESCOLA 2023

La Setmana Bio a l’escola és l’apartat de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica dedicat a la comunitat educativa. El seu objectiu és donar a conèixer la producció agroalimentària i l’alimentació ecològiques en l’entorn educatiu, tant a l’alumnat com a les famílies, mitjançant un programa d’activitats específiques.

COM PARTICIPAR EN LA SETMANA BIO A L’ESCOLA?

1. QUINES ACTIVITATS ES PODEN FER DURANT LA SETMANA BIO A L’ESCOLA?

Us en proposem algunes, però podeu organitzar qualsevol altra activitat que estigui relacionada amb la producció i l’alimentació ecològiques.

Al final de la pàgina trobareu l’enllaç per inscriure la vostra activitat a la Setmana Bio. I si necessiteu un cop de mà per organitzar-les, escriviu a l’Assessoria EV i us ajudarem!

  • Sumeu-vos a l’activitat ENGEGUEM L’HORT ESCOLAR D’HIVERN, que consisteix en posar en marxa l’hort del vostre centre. I per a que el vostre hort sigui ecològic, us convidem a una jornada-taller en la que aprendreu com fer-ho i se us proporcionaran de forma gratuïta  planter i llavors ecològiques certificades.

* Per assistir a la jornada del 17 d’octubre i recollir el planter i les llavors cal:    1) inscriure la vostra activitat al web de la Setmana Bio i 2) confirmar l’assistència a la Jornada-taller.

Cliqueu la imatge de l’Escola Sajolida per descarregar i personalitzar el cartell de la vostra Engegada de l’Hort. Us servirà per a la inscripció al web de la Setmana Bio i també per fer difusió de la vostra activitat.

  • Visiteu  un pagès o ramadera ecològica perquè us ensenyi la seva explotació
  • Visiteu un obrador o una cooperativa d’elaboració d’aliments ecològics: sucs, conserves de fruita o verdures, melmelades, un molí d’oli…
  • Elaboreu un mapa on surtin els productors ecològics de la vostra zona i compartiu-lo amb la comunitat educativa. També ho podeu compartir amb els botiguers del barri!
  • Organitzeu una xerrada sobre l’alimentació ecològica i convideu a les famílies de l’escola
  • Feu un taller de cuina, de melmelades, d’encurtits o de conserves amb ingredients ecològics
  • Organitzeu un tast de fruites, verdures, germinats, oli, melmelades o altres productes

2. COM S’INSCRIU UNA ACTIVITAT A LA SETMANA BIO:

 Cliqueu el botó i accediu al formulari d’inscripció

Si teniu qualsevol dubte o problema durant la inscripció, o voleu més informació sobre la jornada-taller i l’entrega de planter i llavors ecològiques, podeu contactar amb els dinamitzadors de la Setmana Bio de Lleida:

Aniol Vilalta (aniol.vilalta@gencat.cat, 973 23 64 12) i Isabel Babià (isabel.babia@gencat.cat, 973 53 04 23)

3. FER DIFUSIÓ DE LA VOSTRA ACTIVITAT

Publiqueu la vostra activitat al web i les xarxes socials del centre amb aquestes etiquetes