El 26 de gener celebrem el Dia Mundial de l’Educació Ambiental.
L’Educació Ambiental es va definir com a eina educativa en resposta a la problemàtica ambiental en la Conferència de Nacions Unides sore el Medi Humà del 1972, per la seva capacitat d’aconseguir “que la població mundial prengui consciència del medi ambient i s’interessi per ell i pels problemes relacionats,i que compti amb els coneixements, les actituds, les aptituds, la motivació i el desig necessaris per treballar individualment i col·lectivament en la recerca de solucions als problemes actuals i per prevenir els que puguin aparèixer d’ara endavant.” El 1975, el Seminari Internacional d’Educació Ambiental de Belgrad, en el que van participar més de 70 països, va declarar aquesta efemèride, i també va establir els principis de l’educació ambiental en el marc dels programes de les Nacions Unides.
Des de l’assessoria EV Lleida, us felicitem per la gran tasca que feu als vostres centres i us animem a que compartiu les vostres accions amb la resta d’escoles de la xarxa EV.
Com cada mes, publicarem les vostres accions al bloc d’Escoles Verdes Lleida i proposarem una notícia per a l‘E-butlletí d’EV. Només ens heu d’enviar un text en què expliqueu la vostra acció i algunes fotografies (o l’enllaç al vostre web o bloc si la publiqueu allí).
Per donar major visibilitat a les xarxes socials, podeu utilitar aquests hashtags:
#escolaverda #EducacioAmbiental #DiaMundialEducacioAmbiental
I si voleu saber més sobre educació ambiental a nivell estatal, us convidem a que visiteu el webhttps://educacionambiental26.comi doneu un cop d’ull al seu compte deTwitter de @Edu_ambiental.
# EA26 és una iniciativa per impulsar la difusió i el desenvolupament de l’educació ambiental des de la xarxes socials. Es tracta d’una idea en construcció permanent, que compta amb les aportacions dels educadors i educadores ambientals. Proposa, des 2014, que el dia 26 de cada mes, entre les 18 i les 19 hores, les persones interessades en l’educació ambiental es trobin per compartir reflexions, experiències, projectes de futur relacionats amb la comunicació, sensibilització, participació i educació ambiental , tal com recomana el Llibre Blanc de l’Educació Ambiental.